Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ: Νόστιμο το "Χαβιάρι"

85.116 θεατές δοκίμασαν το «Χαβιάρι» του Σμαραγδή σε τέσσερις μέρες


Το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα του 2012, έπειτα από εκείνο της περιπέτειας «Sherlock Holmes: Το παιχνίδι των σκιών», πέτυχε η επική βιογραφία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» με 85.116 εισιτήρια από τις 121 αίθουσες που κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα το τετραήμερο 11 έως 14 Οκτωβρίου 2012.

Η εκκίνηση για την ταινία έγινε με τις χλιαρές εισπράξεις της Πέμπτης που ανήλθαν στο γενικό σύνολο των 10.200 εισιτηρίων (λογικό λόγω ημέρας), ενώ το κλίμα ζεστάθηκε μετά την Παρασκευή και ειδικότερα το Σάββατο καθώς πολλές αίθουσες ήταν sold out. 

Από τα 85.000 και βάλε εισιτήρια που έβαλε στο ταμείο της η πολυδιαφημισμένη ελληνορωσική συμπαραγωγή, σε διανομή της Feelgood Entertainment, περίπου τα 51.000 προέρχονται από τις 58 αθηναϊκές αίθουσες στις οποίες προβάλλεται η ταινία.

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες ημέρες, το «Χαβιάρι» είναι πίσω σε εισπράξεις από το πρώτο τετραήμερο του επιτυχημένου «El Greco», του προηγούμενου φιλμ του σκηνοθέτη που πριν από 5 χρόνια εξελίχτηκε σε εμπορικό φαινόμενο με μεγάλη δυναμική, που φάνηκε κιόλας από το πρώτο τετραήμερό του.

Τον Οκτώβριο του 2007, το «El Greco» είχε κόψει μέσα σε τέσσερις ημέρες πάνω από 141.000 εισιτήρια σε 80 αίθουσες πανελλαδικά, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία διανομής Audiovisual στην επέκταση των προβολών του σε άλλες 10 αίθουσες. Το φιλμ έγινε στη συνέχεια ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά σουξέ της περασμένης δεκαετίας με τις συνολικές εισπράξεις του στα 840.000 εισιτήρια.

Συμπέρασμα; Δεδομένου ότι η ελληνική κινηματογραφική αγορά έχει συρρικνωθεί την τελευταία διετία λόγω της οικονομικής κρίσης, το «Χαβιάρι» σημείωσε ένα καλό ντεμπούτο του οποίου οι αντοχές στο ελληνικό μποξ όφις θα φανούν ουσιαστικά το δεύτερο τετραήμερό του στις αίθουσες.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου